TÉMÁK, Kategóriák

Tények a hiperaktivitásról és természetes kezelési lehetőségeiről

565
HOZZÁSZÓLÁS:

A betegség kialakulásának okaként, két élelmiszer színezékre, a tarrazintra (E102) és a banhiperaktivitas-02zoesavra terelődött a gyanú. A tudósok tovább vitatkoznak azon, hogy hogyan és milyen mértékben okoznak ezek az adalékok hiperaktivitást.

Mi állhat a hátterében?

Nem tudjuk még pontosan, mi lehet az oka a betegségnek, de tudósok egyértelműen megállapították, hogy az élelmiszer adalékoknak közük van a betegséghez.

Egy kísérlet során, jelentős javulást tapasztaltak, a tanulási és magatartási problémákkal küszködő gyerekeknél, miután kiküszöbölték étrendjükből a különböző színezékeket.

További kutatások azt is megállapították, hogy a koffeinnek is van hiperaktivitást kiváltó hatása, így a kávé, kóla és tea fogyasztása egyaránt okozhatja a betegséget.

Vannak eredmények arra vonatkozólag is, hogy a teobromin, mely leginkább a kakaóban, így a csokoládéban fordul elő, a hiperaktivitásnak okozója lehet. Vita folyik arról is, hogy a cukor milyen hatással van a gyerekek hiperaktivitására, de az eredmények inkább azt mutatják, hogy nincsen.

Rengeteg élelmiszer és gyógyszer, mint az aszpirin, szalicilsavat tartalmaz, melyek bizonyítottan hiperaktivitást okoznak, az arra hajlamos felnőtteknél, gyerekeknél. A szalicilsav származékai, a legtöbb gyümölcsben, illetve a burgonya héjában, a spenótban, a sárgarépában és a brokkoliban természetes formában jelen vannak. Az édesgyökérből, illetve borsmentából készített táplálékoknak is nagy a szalicilsav-tartalma, egyes fűszerekben, mint a kapor, curry, kurkuma, paprika és a kakukkfű, igen nagy mennyiségben van jelen.

Természetes megoldások hiperaktivitás kezelésére

Vadlazac, Garnéla, Tőkehal, Tonhal, Törpeharcsa

Az Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Norvégia és Izland kormányai által szervezett egyik konferencián közzétett tudományos felfedezések szerint, mind a nőknek – különösen a terhes anyáknak –, mind a férfiaknak, heti 2 alkalommal kellene enniük tengeri ételeket.

Az omega-3 zsírok, a jód, a vas, a kolin nagy arányban találhatók meg a vadlazacban, a garnélarákban, a fekete tőkehalban, a tőkehalban, a konzerv fehér tonhalban és a törpeharcsában. Ezek az anyagok agyunk fejlődése számára nagyon fontosak. Kutatások szerint, az omega-3 zsírokkal enyhíthetők a diszlexia, az autizmus, a hiperaktivitás és a figyelemhiányos rendellenességek hatásai.

Hiperaktivitás esetén tilos fogyasztani:

Koffein, nagy szalicilsav-tartalmú élelmiszerek, mint a szilva, alma, szőlő, barack, tartrazint és benzoesavat tartalmazó ételek, sütemények, édes tészták és kekszek pedig csak mértékkel.

565
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]